«Хто над ким володарює: гроші над людиною, чи людина над грішми?»

Часто ми задаємо собі питання, що таке гроші і як вони впливають на нас. З примітивної точки зору, можна сказати, що це просто папірець, але це не так!
Насправді це не просто шматок паперу, гроші - це одиниця, за яку людина працює або виконує яку-небудь функцію в циклі життя.
Гроші відіграють дуже велику роль в розвитку людства, через гроші робиться багато доброго і поганого, як монета, у якої дві сторони. Якщо б не було грошей, багато унікальних речей не було б придумано, людство б повільніше розвивалося і т.д.
Але якби не було грошей, життя було б зовсім іншим. Приведемо декілька прикладів: наркомафії напевне не було б, оскільки немає грошей і немає для чого розповсюджувати наркотики, оскільки заробити грошей вони не зможуть. Не було б грошей, не було б корупції. 
Кожна людина хотіла б бути багатою, щоб нічого не потребувати, але багатство може і погіршити твоє становище, якщо ти ніколи не володів великими грошима і тут ти виграв у лотерею один мільйон доларів.
Звісно в матеріальному плані життя зміниться в кращу сторону, а в емоційному з часом може призвести до нервового зриву, оскільки характер і світосприйняття людини будуть швидко змінюватися
.
Відсутність грошей дуже згубно впливає на людей. За їх відсутності люди йдуть на крайні міри - обман, злочини, вбивство і т.п. Багато людей скаже, що вони могли піти працювати і чесною працею заробити гроші, проте тут зовсім інше, їм не потрібна робота де вони змогли б заробити на свої потреби.
Цим людям потрібно багато грошей і вони не хочуть працювати, одним словом - під владою реальних грошей. Для них гроші це їх покровитель і чим більше грошей, тим більше вони отримують від них задоволення. Можливо гроші їм уже й непотрібні, проте вони для них як наркотик. Це відноситься не до всіх людей, хоча психологи стверджують, що в деяких є грошова залежність.

Говорити про гроші можна багато, про те як вони згубно або ж добре впливають на людину, однак потрібно пам'ятати те, що ми є хазяїнами власної долі, ми повинні нею розпоряджуватися і відповідати за ню повинні ми, а не гроші.

Вплив матеріальних благ на свідомість та діяльність людини


Комментарии